Peter Oeij wint fotowedstrijd

De fotowedstrijd ‘Fotografeer de Zeillogger VL.92 Balder bij avond’ is gewonnen door Peter Oeij. Uit het juryrapport (22-1-2021): “Om de Balder op deze wijze weer te geven is durf en inzicht perfect gelukt. Centraal de straat verlichting met rechts de verlichte panden op de Westhavenkade met Museum Vlaardingen zichtbaar. Mooi en goed uitgelichte VL.92 Balder links in beeld en alles zonder over belichting. Het onderwerp behoeft niet specifiek in het midden te staan. Om de VL.92 Balder op deze wijze weer te geven is durf en inzicht nodig en dat is met deze foto perfect gelukt en is het een sfeervol beeld geworden.”

Radio-interview met Peter Oeij (25-1-2021)
De Balder (januari 2021)

Onbedoelde recensie proefschrift Peter Oeij

In een mailwisseling met een vakcollega ontving ik dit bericht: “Heb je stukken* gelezen: wat een mooi werk! Je onderbouwt zeer overtuigend hoe de best practice van HRO’s ook werkzaam zijn voor innovatie. Interessant genoeg: een cultuur die focust op voorkomen van missers is ook een behulpzame cultuur voor het juist opzoeken van risico’s en het komen tot vernieuwing. Wat ik (…) in mijn boek betoog (…) onderbouw jij empirisch. (…) Wat ik ook zeer behulpzaam vind is je koppeling aan defensive routines van Argyris en het heel handzaam en concreet maken d.m.v. tools. Ik ga absoluut naar je werk verwijzen bij klanten, in lezingen ed. Je hebt ‘HRO’ met je onderzoek meer stevigheid en een bredere toepasbaarheid gegeven.” (5 maart 2020).

*Stukken:

Oeij, P.R.A. (2017). The resilient innovation team. A study of teams coping with critical incidents during innovation projects. PhD dissertation Open University of the Netherlands.

http://publications.tno.nl/publication/34622536/QA3j9S/oeij-2017-resilient.pdf

Oeij, P. (2017). De psychologie van de kwartseconde. Tijdschrift Voor HRM, 6. (column) https://www.researchgate.net/publication/318135269_De_psychologie_van_de_kwartsecon

Oeij, P. (juni 2017). Het belang van de psychologie van de kwartseconde om niet te falen. O&O Opleiding en Ontwikkeling – Tijdschrift voor Human Resource Development, 2, 22-26.

In memoriam Jan Oeij Koen Loen

Op 17 december 2019 is Jan Oeij van ons heengegaan op 66 jarige leeftijd. Te vroeg, te jong, verslagen door prostaatkanker, waartegen hij ruim een jaar streed. In de talrijke ontmoetingen met Jan, die mijn neef was, heb ik diverse inzichten opgestoken, die ik hier verwoord als waardevolle levenslessen.

1. Wees positief
Jan was de meest positieve en opgewekte persoon die ik ken. Hij kreeg een jaar geleden te horen dat zijn ziekte terminaal was. Die ziekte was aan het licht gekomen op onverwachte wijze. Jan nam waar dat hij zijn onderlichaam niet meer kon bewegen, toen hij ‘s nachts in zijn bed merkte dat hij naar de wc moest. Die verlamming was meteen al een grote handicap. Onderzoek wees uit dat een tumor in zijn ruggenwervel zijn immobiliteit veroorzaakte. Analyse van die tumor ontwaarde de oorzaak: prostaatkanker. Bovendien: uitgezaaid. Verlamd en terminale kanker. Je zou denken, die gooit de handdoek in de ring. Niets van dat alles! Jan ging enorm fanatiek aan de slag met zijn herstel onder begeleiding van fysiotherapeuten en met hulp van medicijnen die de productie van kankercellen remmen. Niet alleen verrichtte hij zware inspanningen. Hij toonde zich monter en dankbaar dat hij de kans had zijn leven te mogen verlengen. Bedenk ook dat hij ongeveer 7-8 jaar daarvoor geopereerd was aan darmkanker met een lang en ongemakkelijk genezingsproces in de jaren die volgden. Maar Jan gaf nooit op. Zijn lichaam wel.

2. Wees dankbaar
Jan kon tevreden zijn met kleine dingen en knap leven met ongemakken. Ik herinner me hoe hij vertelde over zijn darmoperatie. Hij was vol lof over de medici en buitengewoon verguld met de technologische mogelijkheden om zijn ongemakken te verzachten. Hij sprak erover, alsof die ongemakken ‘peanuts’ waren. We hebben het wel over een stoma, mind you!, en regelmatige herbezoeken aan het ziekenhuis om de boel te observeren en te onderhouden. Voor zijn verpleegkundigen, fysiotherapeuten en artsen had hij niets anders dan lof en vond dat ze prachtig werk verrichten.

3. Wees strijdbaar en doe het goede
Jan was ondernemer, initiatiefnemer, gangmaker, bedenker, communicator en verbinder. Een duizendpoot. Maar wel een duizendpoot, waarvan alle pootjes in dezelfde richting gingen. Een van zijn motto’s was dat hij geen tijd en moeite stak in zaken die hij niet kon beïnvloeden. Zoals slechte ideeën. Hij was ook van mening dat je het gewoon moest doen als je iets wilde. Just do it! Niet uitstellen, niet afwijken van je koers.

Ik heb van Jan geleerd dat het mogelijk is ondenkbaar positief te blijven als je lichaam niet meer wil en als je omgeving flink kan tegenzitten, en daarbij te getuigen van een flinke dosis humor en zelfspot, mateloze bescheidenheid, en het onophoudelijk stimuleren van anderen. Ik zie mezelf dat niet nadoen. Jan, zonnebloem van het leven in weer en wind met krachtige stengel en wortels, ik ben je dankbaar voor wie je was als mens.

PO, 25 december 2019, eerste kerstdag

Nieuwe publicaties

– Oeij, P.R.A., Preenen, P.Y.T., Van der Torre, W., Van der Meer, L., Van den Eerenbeemt, J. (2019). Technological choice and Workplace innovation: Towards efficient and humanised work. European Public & Social Innovation Review, 4(1), 15-26. http://pub.sinnergiak.org/index.php/esir/article/view/105/64

– Katarina Putnik, Peter Oeij, Steven Dhondt, Wouter van der Torre, Ernest de Vroome, Paul Preenen (2019). ‘Innovation adoption of employees in the logistics sector in the Netherlands: The role of workplace innovation’. European Journal of Workplace Innovation, special issue ‘Socio-Technical Systems theory (STS) in manufacturing’, 2019, 4(2), 176-192. The article can be downloaded here: https://journal.uia.no/index.php/EJWI/article/view/543/435

And: the complete issue of EUROPEAN JOURNAL OF WORKPLACE INNOVATION can be downloaded here: https://journal.uia.no/index.php/EJWI/issue/download/83/23

– Frank Pot / Steven Dhondt / Peter Oeij / Diana Rus / Peter Totterdill (2019). Complementing Digitalisation with Workplace innovation. in: J. Howaldt, C. Kaletka, A. Schröder & M. Zirngiebl (eds), Atlas of Social Innovation II (pp. 44-47). Munich: Oekom Verlag. https://www.socialinnovationatlas.net/fileadmin/PDF/volume-2/01_SI-Landscape_Global_Trends/01_08_Complementing-Digitalisation_Pot-Dhondt-Oeij-Rus-Totterdill.pdf

Abstract: “Social innovation within the workplace is called workplace innovation. Without workplace innovation, organisations cannot reap the benefits of digitalisation. Technology does not dictate work organisation and labour relations; there is ‘organisational choice’. Yet, there are a number of pitfalls”. The separate articles are available online at www.socialinnovationatlas.net including the article of Pot et al.